babels logo
| | | |
Agenda
+ Babels meetings

Event-related
+ European SF
+ World Social Forum
+ FAME 2012 Alternative World Water Forum
+ Babels Intl. Meeting
+ Archives

Localised
+ Argentina
+ Brasil
+ Colombia
+ France
+ Italia
+ México
+ Perú
+ Uruguay
+ Tunisie
+ Egypt
+ Nederland

Long-term
+ SitPrep didactic DVDs
+ Transtrad
+ Lexicons
+ Interpretation equipment

Participate with Babels!
+ Deutsch
+ English
+ Español
+ Français
+ Italiano
+ Português
+ ελληνικά
+ Pусский
+ Română
+ Hrvatski
+ Magyar
+ Nederlands
+ Polski
+ Català
+ Latviešu


 Home > Long-term > Interpretation equipment

[ en es fi sv ]

ALIS-konsoli

(Date: 14 September 2008)

ALIS-konsolin käyttöohje tulkeille.

Konsolissa on kaksi pintaa: pystysuora pinta, jossa on punaisia raitoja ja vihreitä valoja, sekä vaakasuora pinta, jossa on säädin- ja painikesarjoja. Pystysuoraa pintaa kutsumme HUONEPANELIKSI (koska se antaa tietoa huoneesi kaikista tulkkauskopeista) ja vaakasuoraa pintaa KOPPIPANELIKSI (sen avulla voit hallita kuulokkeitasi ja mikrofoniasi):

HUONEPANELI

Ylhäällä panelin oikean käden puoleisessa kulmassa on punainen valo, jonka alla lukee POWER. Tämän valon tulisi aina olla päällä.

Lisäksi näet kolme riviä: punaisia valoja, vireitä valoja sekä pieniä painikkeita.

BUSY CHANNELS (punaiset valot): Nämä valot kertovat sinulle, mitä kanavia huoneessasi käytetään. Useat näistä valoista (kaikki kuusi) voivat olla päällä yhtäaikaisesti.

MY CHANNEL (vihreät valot): Nämä valot kertovat sinulle oman koppisi kanavan. Yhden näistä valoista tulisi aina olla päällä – teknikko kertoo sinulle, millä kanavalla sinun tulee olla. Jos tulkkaat useammalle kuin yhdelle kielelle, sinun tulee käyttää alla olevia painikkeita vaihtaaksesi taakse ja eteenpäin kahden kanavasi välillä.

Jos vihreä valosi vilkkuu, se tarkoittaa, että toinen henkilö toisessa kopissa käyttää samaa kanavaa. Näin tapahtuu useimmiten silloin, kun joku on vaihtanut kieliä ja on unohtanut kääntää kanavan takaisin. Jos näin tapahtuu, älä jatka työskentelyä ennen kuin asia on korjattu – tarkista ettet itse ole väärällä kanavalla ja kerro sitten asiasta teknikolle.

SELECT CHANNEL: Näiden painikkeiden avulla voit vaihtaa kanavaa kun työskentelet useammalla kuin yhdellä kielellä.

KOPPIPANELI

Tässä osiossa on kaksi osaa. Toisen avulla hallitset kuulokkeitasi ja toisella mikrofoniasi.

MIKROFONI

Keskellä näet vihreän ja punaisen valon. Punainen valo (PEAK) syttyy kun mikrofonistasi lähtee hyvin voimakas signaali. Tämä valo ei välttämättä koskaan syty, mutta ei ole ongelma jos se joskus syttyy. Jos valo syttyy usein se saattaa olla merkki siitä, että puhut liian lähellä mikrofonia tai puhut liian kovaa.

Kun vihreä valo (FLOOR) palaa, koppisi mikrofonit ovat poissa päältä. Tässä tapauksessa kanavaasi kuuntelevat ihmiset kuulevat ainoastaan puhujan äänen.

Näiden valojen oikean ja vasemman puolen avulla hallitset mikrofoniasi. Ylhäällä on painike, jossa lukee MIC, sekä vihreä valo. Tämä valo kertoo sinulle, onko mikrofonisi päällä. Kääntääksesi sen päälle tai pois päältä sinun on pidettävä painike pohjassa sekunnin ajan – tämä toiminto on lisätty tarkoituksella, jotta laite ei mene päälle tai pois päältä vahingossa. Älä siis hakkaa painiketta siinä uskossa, että se ei toimi. Se kyllä toimii kunhan vain annat sille hetken aikaa.

Tämän alapuolelta löydät äänen voimakkuuden säätimen sekä ÄÄNETÖN (MUTE) painikkeen. MUTE –painike hiljentää mikrofonisi, mutta vain niin pitkään kuin pidät sen painettuna pohjaan. Säätimen avulla hallitset mikrofonisi äänen voimakkuutta – pääsääntöisesti sinun ei tulisi koskea tähän säätimeen, teknikko asettaa sen sopivalle tasolle.

KUULOKKEET

KOPPIPANELIN vasemmalla ja oikealla laidalla olevien osioiden avulla voit hallita molempia kuulokkeitasi. Näiden osioiden keskellä on kytkin, joka on mahdollista asettaa asentoihin FLOOR ja RELAY. Aseta se asentoon FLOOR, jos haluat kuulla puhujan. Jos sen sijaan haluat kuulla ääntä toisista kopeista, aseta se asentoon RELAY ja valitse kanava, jota haluat kuunnella osion yläosasta löytyvän CHANNEL SELECT säätimen avulla.

Tämän osion alaosassa on lisäksi kaksi säädintä, toinen äänenlaadun hallintaan ja toinen kuulokkeiden äänenvoimakkuuden hallintaan.

 
Printable version Printable version

Also in this section

logo_spip firefox css xhtml | Private area problemes | Site Map | top